Българският полузащитник Дилян Колев се представи блестящо в дербито на Черна гора и спаси тима си Челик от загуба. Бившият ни младежки национал вкара страхотен гол за равенството 1:1 при гостуването на Будучност. Дербито беше от 18-ия кръг, който е първи след зимната пауза.

Мачът се игра в Подгорица, като именно Колев беше най-активен от състава на гостите. Будучност поведе малко преди почивката с гол на Дарко Никач, за да се стигне до 65-ата минута, когато българският халф попадна в прегръдките на съотборниците си, както и хвърли в екстаз близо 500-те привърженици на гостите от Никшич.

Колев се разписа с топовен изстрел от 25 метра, като топката срещна напречната греда и влетя в мрежата на домакините. Със страхотното попадение българският халф даде заявка за един от най-красивите голове в местния шампионат този сезон, а и в дербито между Будучност и Челик. И двата тима са кандидати за титлата. Лидер в момента е Сутиеска с 38 точки, Будучност има 35, Рудар е с 32, докато Дилян Колев и компания имат в актива си 30.

"Много съм радостен, че отбелязах този страхотен гол, но трябваше да победим Будучност. Знаехме, че се изправяме срещу сериозен противник, но ние също имаме потенциал и съм убеден, че можем много повече от това, което показахме днес. Надявам се да продължа в същия дух и тепърва да правя силни мачове за Челик и да отбелязвам голове. Благодарен съм на треньорския щаб, съотборниците и феновете", сподели Колев пред БЛИЦ веднага след дербито.

За бългаския полузащитник това е първи гол в първенството на Черна гора и негов втори в официален мач на Челик, след като през есента се разписа в двубой за Купата на страната.

Преди да премине в Черна гора Колев, който е продукт на Академия Литекс, изкара няколко месеца в молдовския Костулени. Там имаше българин за треньор - бившият наставник на Черно море Велизар Попов. В кариерата си до момента роденият в Бяла полузащитник е носил екипите още за Локомотив (Мездра), Бенковски (Бяла), Чавдар (Бяла Слатина), Ком-Миньор (Берковица) и Сливен.