Бившият треньор на “Ботев” (Пловдив) Атанас Маринов е подал документи за конкурса за избор на селекционер на националния отбор на Малта.
 
Островитяните нямат постоянен наставник след раздялата с Джон Бутигиег през октомври. Около 35 чуждестранни специалисти са обявили намерението си да поемат малтийските национали.
 
Счита се, че фаворит за поста е чехът Душан Фитцел. Сред по-известните имена, подали документи за работата са Сами Лий, Франческо Грациани, Освалдо Ардилес и Юрген Колер.
 
“Имам опит треньор като треньор в Малта. Познавам ситуацията с местния футбол и съм познато лице за местните играчи. Вярвам, че опитът ми ще бъде предимство”, заяви Маринов пред “Таймс ъф Малта”.
 
Атанас Маринов е водил малтийските Сейнт Патрик, Биркиркара, Валета и Хамрун Спартанс. Освен с “Ботев” (Пловдив), у нас той е работил с националния отбор до 19 г.
 
Специалистът разкрива, че е имал предложение да наследи Атанас Джамбазки като треньор на “Ботев” (Враца) и отхвърлил оферта от индийски клуб.  
 
Както е извество, България и Малта са в квалификационна Група “В” за Мондиал 2014. Останалите отбори в потока са Чехия, Италия, Дания и Армения.