Линкълн Ред Импс стана шампион на Гибралтар за четвърти пореден сезон, след като в среща от последния кръг на местното първенство удържа 1:1 срещу големия си съперник Сейнт Джоузеф. Българският нападател Кун Теменужков не беше в групата за мача заради разтежение, а последно беше на терена при успеха с 3:0 над Магпайс миналата седмица, когато вкара и гол.

Така след 25 кръга "червено-черните" завършиха на върха с 65 точки, с 2 пред Сейнт Джоузеф. Титлата е общо 28-а за тима в цялата му история. Трети се нареди Магпайс с 46. Линкълн Ред Импс изпраща чудесен сезон, тъй като две седмици по-рано спечели и купата на Гибралтар.

Срещата премина с много емоции и за двете публики, като Сейнт Джоузеф поведе в резултата преди почивката. Пабло Родригес открив 28-ата минута, след като беше изпуснат от защитниците на Линкълн.

През второто полувреме шампионите имаха много трудности, а останаха и с 10 човека, когато Манди Соса получи втори жълт картон за фаул срещу Кристиан Аснар. Въпреки това в 89-ата минута резервата Хуанфри изравни.

Така Линкълн Ред Импс вече очаква жребия за първия квалификационен кръг в Шампионската лига, който ще се тегли на 18 юни.