Брага се класира за третия квалификационен кръг в Лига Европа, след като размаза Макаби Петах Тиква с 5:0 в мач-реванш между двата отбора и с общ резултат 7:0 продължава напред.

Двубоят, в който символичен домакин бе Макаби Петах Тиква, се игра на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Там Брага бе безпощаден и поведе с 3:0 още до края на първата част.

Адриан Марин вкара след пас на Родриго Саласар в 29-ата минута, а в 41-ата Брума асистира за попадение на Рожер Фернандеш. В добавеното време на първата част се разписа и Саласар, който порази вратата на Маркос Волф.

Две минути след изтичането на час игра българският защитник в състава на израелците - Пламен Гълъбов, си вкара автогол и по този начин Макаби Петах Тиква окончателно загубиш шанс да успее да не загуби мача. Крайното 5:0 в София оформи Амин Ел Уазани в добавеното време на срещата.

В третия квалификационен кръг от Лига Европа Брага ще се изправи срещу Сервет, докато на Макаби Петах Тиква му предстоят мачове срещу Клуж в третия предварителен кръг от Лигата на конференциите.