Българският нападател Андрей Гълъбинов вкара първия гол в историята на Специя в Серия „А“. Това стана при домакинската загуба на тима му с 1:4 от Сасуоло в среща от втория кръг.

Срещата дълго време ще бъде коментирана с факта, че три гола на Франческо Капуто от Салуоло бяха отменени заради засада след намесата на ВАР.

Филип Джуричич даде аванс на гостите в 12-ата минута, когато сърбинът сам проби в наказателното поле отляво и стреля точно във вратата. Осем минути по-късно дойде и първото отменено попадение на Капуто.

В 30-ата минута Гълъбинов изравни. Той се разписа с глава след центриране на Матео Ричи. В 58-ата минута отново с намесата на ВАР беше отменено ново попадение на Капуто.

В 64-ата минута Доменико Берарди върна аванса на Сасуоло. Той беше точен от дузпа, отсъдена за нарушение на вратаря Йерун Зут срещу Франческо Капуто. Две минути по-късно Грегори Дефрел вкара за 3:1, когато от воле засече центриране на Капуто.

Централният нападател на „зелено-черните“ преживя ново разочарование в 69-ата минути, когато трето негово попадение беше отменено заради засада и намеса на ВАР.

33-годишният таран все пак успя да се разпише във вратата на Зут и попадението му да бъде зачетено. Това стана в 78-ата минута. С удар от въздуха той прати топката под гредата след пас на Джанмарко Ферари.

С този успех Сасуоло временно излезе начело в класирането на Серия „А“ с 4 точки от два изиграни мача. Дебютантът в италианския елит Специя, който има само един изигран двубой до момента заема временно 16-а позиция без спечелен актив.

КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А" - ТУК