Българският вратар Димитър Митов, който се раздели с третодивизионния английски Кеймбридж, продължава кариерата си в Шотландия. 26-годишният страж, родом от Монтана, беше представен от Сейнт Джонстън.

Договорът на Митов е за два сезона. На Острова твърдят, че той е отказал оферта от клуб от Чемпиъншип, за да заиграе в елита на Шотландия, където да е титуляр.

Митов изкара 6 години в Кеймбридж, като за това време записа 165 мача. През миналия сезон българинът беше с основна заслуга за оставането на отбора в Лига 1 на Англия.

След представянето си от „светците“, Митов говори пред клубната телевизия. „Радвам се от сключената сделка и нямам търпение да започнем. Имах няколко различни възможности да отида в различни клубове, но опцията да дойда тук е напълно различно предизвикателство и е тази, която не можех да отхвърля. Разговорите с мениджъра бяха брилянтни, той обясни визията си и какво иска от мен, като това направи решението още по-лесно. Искам да постигна колкото мога повече тук в личен план, но и да помогна на отбора колкото е възможно повече. Това е страхотен клуб и нямам търпение да продължа кариерата си в него", каза Митов при представянето си в Сейнт Джонстън.