Българският нападател Милчо Ангелов вкара своя 12 гол през сезона в Румъния, а неговият ФК Брашов стартира втората фаза в Лига 2 с убедителна победа с 3:1 над Виторул Пандури (Търгу Жиу).

Гостите от Търгу Жиу откриха резултата в 23-ата минута, в последната на първото полувреме юношата на Черноморец (Бургас) изравни от дузпа, която сам си спечели. Той направи двойно подаване с португалеца Диого Изата, влезе в наказателното поле и там беше съборен с ръка.

След почивката два гола на Мариян Чика-Рошъ оформиха крайния резултат 3:1. С този успех "жълто-черните" от Брашов имат 31 точки на група В на плейаута и заемат 2-ата позиция. В зоната на изпадащите са Рипенсия (Тимишоара) и Униря (Констанца).

Така бившият футболист на Славия и ЦСКА има 8 гола в редовния сезон, 1 в плейофите и три за купата на страната. Този актив го прави и чужденецът с най-много отбелязани голове през настоящия сезон в румънската Лига 2. Българинът е един от играчите с най-много минути през този сезон, като е взел участие във всичките 20 кръга и е натрупал общо 1559 минути.

В плейофа за влизане в елита Цветелин Чунчуков се разписа за КСА Стяуа при успеха с 3:0 над Униря (Деж), като тимът му поделя 1-ото място с Политехника (Яш) с по 43 точки. Политехника спечели с 2:1 при гостуването си на Оцелул, където Илия Димитров все още чака дебюта си.