Юношата на “Ботев” (Пловдив) Николай Андреев премина във финландския Турку. Това е един от най-популярните отбори в скандинавската страна. Защитникът, роден на 3 октомври 1994 г., бе освободен от Ботев и тръгна да си търси късмета на север, където мина успешно проби в клуба от едноименния живописен фински град, научи Viasport.bg.

В момента Андреев е с картотека за сателита на Турку - Обу ИФК. В последните две седмици карловецът е тренирал с мъжкия състав на Турку.

Николай Андрееве юноша на Металик (Сопот) на 11 години - от 2005-а до 2009-а, след което преминава в Марица (Пловдив). Там играе в следващите 24 месеца до 2011-а. Забелязан е от Иван Кочев, треньор на “Ботев” (Пд) U19, което го отвежда на Колежа за две лета. Дебютира за мъжкия тим на "канарчетата" в проверка срещу Славия (2:0).

В началото на тази година Андреев попадна в юношеския национален отбор на родените след 1 януари 1994 г. за две контроли срещу Босна и Херциговина в Благоевград. Подвизавал се е на всички позиции в защитата, основно като ляв и десен краен бранител.