Част от скандална ситуация в контрола на испанска земя стана българо-американецът Вилиян Бижев, който скоро може да рита за младежкия национален отбор. Неговият Фортуна (Дюселдолф) игра мач срещу сборен тим от футболисти на Динамо (Киев) и третодивизионния Марбея.

В 67-ата минута младокът Максимилиан Байстер, който вече беше вкарал 2 гола, спечели единоборство с Хосе Мари край тъчлинията. Явно това дойде в повече на испанеца. С плътен удар в слънчевия сплит той нокаутира 21-годишния Байстер. Веднага се заформи меле, което обаче завърши без продължение на боксовата гала. Побойникът Хосе Мари получи червен картон.

Байстер нямаше как да продължи контролата и на негово място в състава на Фортуна се появи Бижев, който е преотстъпен там от Ливърпул. Тимът от Втора Бундеслига спечели спаринга с 5:2. Интересното е, че головете за неговия противник вкара легендата на Динамо Сергей Ребров, пише още "24 часа". Украинският гранд помоли за играчи от Марбея, тъй като малко по-късно през деня го очакваше приятелска среща и с Днепър.