Руски сайт посвети материал на българската колония футболисти в Амкар (Перм). Там вече са трима - Георги Пеев, Захари Сираков и Благой Георгиев. Последен стана трансферът на Благо. Той пристигна при Георги и Захари като свободен агент от друг руски клуб - Терек. Триото обяснява кои са любимите им отбори в чужбина. Благо признава, че за него №1 е Реал (Мадрид). Пеев преди това се майтапи и че ако му се обадят от неговия фаворит - Барселона, ще откаже, защото предпочита да остане в Амкар.

Българите са единодушни, че в Амкар са им предложени отлични условия. "Не ме е страх да кажа, че съм прагматичен. Изхождайки от опита в други европейски страни, в които съм живял, мога да кажа, че в Русия заработваме много добри пари.

“За мен имаше оферти от немски клубове, които на пръв поглед не изглеждаха лоши. Те обаче отстъпваха във финансово отношение спрямо Амкар”, казва Благо.

“Започвам десета година тук. Това не се случва често в кариерата на един футболист. Имал съм други предложения само от Русия. Предпочетох обаче да остана в Амкар, защото съм доволен”, признава Сираков.