Уникално съмнителен мач се състоя в Малта, а част от главните действащи лица бяха българи. Хамрун Спартанс, в чийто редици играят Антон Вергилов, Адриан Олегов, Любомир Витанов и Николай Божов, яде голям пердах от местния колос Валета. Тимът на българите падна с 2:8 от лидера в малтийското първенство. Шокиращ е фактът, че в 17-ата минута резултатът вече бе 5:0 за Валета. Шест от осемте гола за победителите отбеляза звездата Майкъл Мифсуд.
 
“Тук мирише на нещо гнило!”, подскочиха феновете на Хамрун Спартанс в интернет. В малтийските форуми е пълно с коментари, най-интересните от които са:
 
“Ние да бяхме слезли на терена, нямаше за 17 минути да получи пет гола!”, “Това си е жива уговорка. Защо властите си затварят очите?!”, “Извинявайте, но това ли е истинският футбол!?”
 
Вестник “Малта таймс” пък отбелязва в коментара си: “Странно бе поведението на футболистите на Хамрун Спартанс. Българите играха доста разконцентрирано, но от треньорския щаб, където е техният сънародник Атанас Маринов, не предприеха да ги сменят.”