Българският президент Георги Николов извади от терена своя клуб Интер (Баку). Това става в края на дербито с ФК Баку, когато противниковият нападател Нурлан Новруз падна в наказателното поле. Съдията на мача Рамил Диниев отсъди дузпа срещу Интер и изгони вратаря Георги Ломая.
 
222.jpgДиниев първо се консултира със своя асистент и след това назначи наказателния удар. Телевизионните повторения показаха, че реферът е прав. Играчите на Интер обаче не бяха съгласни и започнаха да бутат съдията. Настана масово меле, което бе разтървано с намесата на полицията.
 
Александър Солич от ФК Баку обаче не успя да изпълни дузпата, тъй като президентът на Интер Георги Николов и треньорът Кахабер Цхададзе извадиха тима си от терена.
 
“Знам, че ще ни присъдят служебна загуба. Ще ни глобят солено. Готови сме за такава санкция. Бях подготвен още, когато извадих тима от терена. Имам моменти, които налага взимането на подобно решение. Ако федерацията вземе решение, което цели унищожаването на клуба, ние ще оспорваме пред всяка възможна инстанция”, заяви Николов пред “Азериспорт”.
 
“Не съм бил разбран, че ще извадя отбора от първенството. Казах, че не виждам смисъл да участваме в подобен шампионат. Това са различни неща. Никой не може да ме убеди, че съм взел грешното решение. И в момента бих постъпил по същия начин”, допълни българският бизнесмен.
 
“През целия мач съдийската бригада вършеше работата си полупрофесионално. Изпълняваха чужда поръчка. Не знам чия е била, но съдийството беше поръчково. Отговарям за думите си. Реферите имаха нареждане да ни наврат в кучия г*з. Това може да го напишете, ако искате”, коментира Георги Николов./БЛИЦ