Българският юношески национал Ияд Хамуд спечели шампионската титла на Северната ПДЛ-лига при юношите до 18 години в Англия. Вчера в последен мач за редовния сезон 18-годишните таланти на Шефилд Уензди завършиха 1:1 като гости на Шефилд Юнайтед.

"Кукумявките" събират 59 точки и изпревариха по голова разлика Лийдс, но и двата отбора се класират за плейофите за титлата. Те ще играят полуфинали срещу първите два отбора от Южната секция, а това са Кардиф Сити и Ипсуич, който е съперник на Шефилд Уензди.

Юношата на Локомотив (Пловдив) Хамуд се появи на терена в 76-ата минута на мястото на Елиът Васало. Двата отбора си размениха голове от дузпи, като първо откриха гостите от Юнайтед.

Сам Акройд даде аванс минути след началото на второто полувреме, а в средата на втората част Конър Грант изравни също от дузпа, която отначало беше отменена, но главният съдия промени решението си след консултация с асистента си. В плейофите за титлата на ПДЛ-лигата победителите в редовния сезон са домакини на полуфиналите, което беше важно за Уензди. Така другата седмица те ще приемат Ипсуич, а в другата двойка се изправят Кардиф Сити и Лийдс.