Уругвайският Пенярол се класира за полуфиналите на Копа Либертадорес за първи път от 1987 г. след загуба с 1:2 от Универсидад Католика в мач реванш. Първата среща бе завършила 2:0 за Пенярол.
 
Чилийският тим изравни общия резултат в битката след попадения на Фернандо Менесес в 18-ата и на Роберто Гутиерес в 70-ата. Българският потомък Фабиан Естояноф обаче вкара гол за уругвайците пет минути преди края, когато на далечната греда засече центриране на Карлос Суарес.
 
Парагвайският Серо Портено също ще играе на полуфиналите на турнира след победа с 1:0 над мексиканския Чиапас, който му донесе 2:1 общ резултат от двата мача.
 
Педро Бенитес вкара случайно в 71-ата минута, когато топката го удари по главата при неуспешен опит на вратаря Фабиан Виясеньор да улови центриране.
 
Пенярол ще играе срещу носителя на Копа Либертадорес за 1994 г. Велес Сарсфийлд, докато Серо Портено ще се изправи срещу бразилския Сантос. От четирите тима само парагвайският клуб не е печелил най-престижния южноамерикански турнир./БЛИЦ