Българският нападател Преслав Боруков беше засипан с похвали от феновете на Шефилд Уензди. Поводът е силното представяне на 19-годишния нашенец в последните срещи на втория отбор на „кукумявките“.

Само преди дни Боруков вкара единствения гол за тима си при победата в дербито срещу дубъла на Шефилд Юнайтед. Българинът се разписа в 79-ата минута.

Попадението му предизвика вълна от положителни коментари в „Туитър“. Мнозинството от феновете на Шефилд Уензди се обединиха, че българският нападател заслужава място в първия отбор. В момента титулярният състав на „кукумявките“, воден от Гари Монк, е на десето място в Чемпиъншип.

“Вземете Боруков в първия отбор“, призова в социалната мрежа фенът Нейтън Буут.

„Гледах го редовно през миналия сезон и няколко пъти през този. Определено заслужава място в първия отбор. Той е по-силен и по-бърз от Стивън Флетчър, Атдхе Нухиу и Сам Уинол. Вероятно ще има нужда от опитен партньор, но не спира да се бори“, допълва Стиви Браун.

Преслав Боруков, който има мачове за националните отбори на България във възрастовите групи до 16, до 17 и до 18 години, подписа първия си професионален договор с Шефилд Уензди през лятото на 2018 г.

Той беше привлечен в английския тим две години по-рано. Преди това нападателят беше част от школата на Левски. Преслав е от спортно семейство - родителите му са популярни имена в родния баскетбол. Баща му Николай е известен треньор. Майка му Марияна е бивша националка по баскетбол и седемкратна шампионка на България. В момента е доцент в НСА.