Българският вратар Димитър Митов не успя да попадне в Книгата на рекордите „Гинес”.  Стражът на Чарлтън вече получи планетарна известност с уникалния си гол от над 92 метра през април 2015 г.

Митов се разписа за победата на Чарлтън с 2:1 като гост на Ковънтри в мач от първенството до 18 години. Ръководството на клуба веднага реагира и изпрати за изследване запис на гола до „Гинес”, доколкото изчисленията на лондончани показват 95 метра разстояние, с повече от 3 метра от официалния рекорд на босненеца Асмир Бегович.

Експертите се занимаваха дълго с казуса, спориха и взеха решение. Екипът на изданието приема, че не може да регистрира постижението и че не може да го докаже безусловно. Освен това се мотивира и с факта, че голът е вкаран в шампионатен мач на юноши, а не в Професионалната лига.

"За съжаление, след като прегледахме подробно молбата, членовете на нашия изследователски екип изразяват становище, че не можем да приемем предложението ви, като възможно за Рекордите на Гинес. Сегашният световен рекорд е: Най-далечният гол вкаран в шампионатен футболен мач е 91,9 метра (100.50 ярда) и бе постигнат от Асмир Бегович (Босна) за Сток Сити срещу Саутхемптън в английската Висша лига на стадион "Британия", Стафордшир, Великобритания, на 2 ноември 2013 година. Надяваме се да разберете нашето решение, се казва в писмото до Чарлтън.

- Моля да имате предвид, че молбата ви до Световните рекорди на Гинес не е приета, а записът ви не доказва постижението по никакъв начин. Ако решите да продължите, то това ще бъде ваша собствена воля, но няма да ангажира нашия екип. Рекордите на Гинес няма да проверява или измерва повече по този казус", се казва в заключение от централата на изданието.”

Според английските специалисти възпитаникът на академия "Христо Стоичков" в Етрополе в този момент е най-добър вратар в света на неговата възраст при играта с крака и в рамките на наказателното поле.
 
Макар и невръстен, Митов записа миналия сезон няколко резервни скамейки в шампионатни мачове на лондонския Чарлтън, а с възраст до 18 години, водена от легендарния Сергей Балтача стана и шампион на Англия.
 
Димитър Митов е наш юношески национал, преминал през абсолютно всички възрасти на националните гарнитури досега.