Домакинската загуба на “българския” Амкар от Анжи с 1:2 в мач 17-ия кръг на руската Премиер лига предизвика скандал. Появиха се подозрения, че домакините са легнали на богаташкия тим на гостите. В Перм халфът Георги Пеев остана резерва, докато Захари Сираков игра цял мач с капитанската лента на ръката си. Воденият от Гуус Хидинк тим отбеляза гола за успеха в 92-ата минута чрез полузащитника Олег Шатов. Преди това Амкар поведе в 26-ата благодарение на попадението на Андрей Семенов. 120 секунди по-късно обаче узбекът Одил Ахмедов изравни, за да се стигне до драмата в добавеното време.

Из форумите и руските медии се появиха веднага слухове, че резултатът е предварително уговорен. Феновете и журналистите се усъмниха в четири факта, пише в "24 часа". Първо, собственикът на Анжи Сюлейман Керимов притежава контролния пакет акции на “Уралкалий”. Компанията от юли е спонсор на Амкар. Второ, мачът е бил изваден от тиража на букмейкърските къщи в Русия. В една от тях – “Марафон”, коефициентът за победа на гостите е паднал от 1,72 седмица преди тиража до 1,26 в часа на мача. Когато се разбира, че 4/5 от залозите са направени в Перм, те са анулирани.

Трето, на по петима титуляри и от двата отбора е била дадена почивка. Четвърто, по време на атаката при победния гол се вижда как на два пъти играчи на домакините правят всичко възможно да не пречат на колегите си от Анжи. Очаква се руската футболна федерация да започне разследване на съмнителния мач в Перм.