“Българският” Металург (Донецк) не успя да спечели купата на Украйна, след като на финала загуби с 2:3 от Таврия след продължения. Воденият от Николай Костов тим успя да навакса изоставане от два гола, но не успя да върне попадението, което получи в първото продължение.

Велизар Димитров започна като титуляр и игра цял мач за Металург, Чавдар Янков се появи в игра в 67-ата минута на мястото на Прима, а 8 минути по-късно на терена излезе и бившият играч на Левски Зе Соареш, който замени Кингсли.

Таврия поведе още в първата минута с гол на Фешчук, в самия край на полувремето удвои аванса си попадение от дузпа. Ковпак бе точен от наказателния удар. Той сам спечели дузпата, като умишлено закачи крака си в този на Велизар Димитров и успя да излъже съдията.

В 56-ата минути Мхитарян върна едно попадение за Металург, а четвърт час преди края на мача Марио Сержо успя да изравни. Той преодоля двама защитници и прати топката в далечния ъгъл на вратата на Старцев. В четвъртата минута на продълженията Таврия остана с 10 души заради втория жълт картон на Джурчич, но въпреки две минути по-късно стигна до победен гол. Лаки Идахор с глава засече центриране на Корнев. До края на мача Металург не успя да реализира няколко положения за гол, две от които пропиля Велизар Димитров.

Това е втората купа на Украйна в историята на Таврия, след спечелената през 1994 г. Тимът от Симферопол има още един трофей в историята си и това е шампионската титла на страната от 1992 г./БЛИЦ