Трансферният пазар в света на футбола затвори в нощта на 31 януари срещу 1 февруари 2013 година. Агенция БЛИЦ отново проследи всички по-значими сделки. По традиция най-напечено беше в последния ден, в който можеше да бъдат търгувани играчи.
 
Според обявените цени най-много пари за нови футболисти са дадени в английската Висша лига. Отборите от Премиършип са платили 144,57 милиона евро. За сравнение преди година в зимния трансферен прозорец са дадени 60 милиона. КПР взе играчи за 25,5 милиона евро, Ливърпул плати 25 милиона за нови, а Нюкасъл купи футболисти предимно от Франция за 22,2 милиона.
 
Нито едно друго първенство в света не плати толкова пари за нови попълнения. На второ място е Серия “А”. Италианските клубове купиха играчи за 94,25 милиона евро. В Русия бяха привлечени футболисти за 85,23 милиона. В Бундеслигата дадоха 39,5 милиона евро за нови.
 
Най-скъпият играч през януари е бразилският национал Лукас Моура, за когото ПСЖ плати 40 милиона евро на Сао Пауло. Руският Анжи продължи традицията на гръмките трансфери и извади 35 милиона за Вилиан от Шахтьор (Донецк). Най-любопитният трансфер в последния ден от пазара беше преминаването на Дейвид Бекъм в ПСЖ като свободен агент.

 
За да проверите трансферите в съответното първенство, кликнете върху даденото лого.

21.jpg
АНГЛИЯ - ВИСША ЛИГА
22.jpg
ГЕРМАНИЯ - БУНДЕСЛИГА
23.jpg
ИСПАНИЯ - ПРИМЕРА ДИВИСИОН
24.jpg
ИТАЛИЯ - СЕРИЯ "А"
25.jpg
ПО-ИНТЕРЕСНИТЕ ТРАНСФЕРИ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ПЪРВЕНСТВА