Едва ли има друг стадион на света като „Диего Армандо Марадона“ в Неапол. В специален ден, в който се играе бляскавият мач между Наполи и Барселона – два от бившите тимове на Диего, човек на БЛИЦ видя другото лице на шоуто. Това, което остава скрито за зрителите по телевизията. Отвъд красивата игра, историята и великата емоция.

Неапол блокира в ден, в който „адзурите“ играят. За да не предизвикват полицаите допълнително напрежение, те липсват. Важи законът на джунглата. Заради натоварения трафик по магистралите към града често стават и катастрофи.

На 7 км от стадио „Марадона“ улиците вече са пълни с фенове, а колите паркират насред пътя. Там веднага са „налазвани“ от бандити, които предлагат услугата да пазят возилата срещу цена. А ако не им се плати, те са и същите хора, които ги разбиват.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Всичко е платен паркинг! И улиците са паркинг и трябва да се дадат пари“, казват „служителите“ в деня на двубоя.

Неаполитанците обаче смятат, че всеки трябва да изкарва хляба си както намери за добре, а кражбите са част от традицията в тази част на Италия.

Около стадиона има няколко буферни зони, където стюарди проверяват за „зелен сертификат“ и маска модел „PPF2”. Именно и това са зоните с най-голямо напрежение, феновете буйстват и искат да влязат на трибуните, въпреки че много от тях не разполагат нито с пропуск, нито с необходимата маска.

Под натиска на големите групи, гардовете на стюардите падат и почти всеки, стига да е достатъчно настоятелен, може да си осигури място на стадиона.

Ако някой носи раница или чанта, единствено го питат какво носи в нея, но никога не проверяват.

Вътре атмосферата е божествена, а феновете имат право да сядат където си поискат. Единствено е отделена зона за гостуващия отбор.

В ден на загуба, настроението след мач е по-минорно, но при успех улиците не спят. Магията на Неапол.