Известният футболен агент Хосеп Мария Мингея определи на 90% шансовете Лионел Меси да остане в крайна сметка в Барселона.

„Адвокатите на Меси не разбират ситуацията много ясно. В началото някой предположи, че с отлагането на края на шампионата датите в договорите се променят. С течение на времето и след контакти между адвокатите на двете страни, в офиса на Лео вече не са толкова сигурни в това. Доколкото аз знам, договорът остава в пълна сила, няма промени в датите. Затова смятам, че има 90% шанс Меси да продължи в Барселона", заяви Мингея.

Спорът идва от странната клауза в договора на аржентинеца с каталунците, според която той може да напусне със свободен трансфер до 10 юни 2020 г., или десет дни след финала на Шампионската лига, който по програма трябваше да е на 30 май.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Заради пандемията от COVID-19 краят на сезона бе отложен и финалът в Шампионска лига се игра на 23 август.

Три дни по-късно Меси уведоми ръководството на Барселона, че иска да напусне чрез "бюрофакс", която се използва за сертифицирана информация само в Испания. 

"Ако възникне конфликт, ФИФА може да позволи на играча да играе за новия си клуб, но Барселона ще има претенции и то с основание, че Меси има два договора. Ако това се случи, кариерата на Меси ще бъде замразена. Именно това трябва да накара заинтересованите клубове да се замислят за хаоса, който би се получил. Още повече, че в един момент клубът, с който Меси подпише може да се окаже в правната заплаха, че ще трябва да плати 700 милиона евро за него", добави той.