ЦСКА е напът да остане без трансфери през зимата, пише днешната спортна преса. Причината е дълг към португалеца Зе Руи. Крилото скъса договора си с червените по вина на клуба. Това се случи на заседание на Арбитражния съд, като съдията вече е обявил решението си по делото. Информацията потвърди и адвокат Петър Величков, чийто клиент е Зе Руи.

Сега ЦСКА трябва да изплати дължимата сума 110 000 лева на футболиста до края на зимния трансферен прозорец. Ако това не се случи, Любослав Пенев няма да може да закупи нито един играч през зимата. "Интересното в този случай е, че ЦСКА призна този дълг към Зе Руи", коментира Величков.

До няколко дни пък ще трябва да станат ясни решенията на Арбитражния съд за Херман Пиетробон и треньора Александър Станков, които също претендират за разтрогване на договорите по вина на ЦСКА, заради дължими към тях суми. Съдът има сeдемдневен срок, който започна да тече от четвъртък, за да обяви кой е прав.

Причината за забавянето са различните съдии, гледали делата, но според адвокат Величков изходът за Пиетробон и Сашо Станков трябва да е същият като този за Зе Руи./БЛИЦ