Испанските власти са поискали от Реал (Мадрид) да замрази заплата на новия треньор на отбора Карло Анчелоти, тъй като той дължи на държавната хазна над 1,42 милиона евро неплатени данъци.

62-годишният италианец се завърна начело на „белия балет“ в началото на месеца. Анчелоти напусна Евертън, за да замени Зинедин Зидан в испанската столица. Карлето е познат в Мадрид с престоя си в Реал в периода 2013-15, когато спечели Шампионската лига, Кралската купа, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

Според в. „Ел Мундо“ именно в предишния си престоя в Мадрид, Анчелоти е натрупал сериозния дълг, който е свързан неплатени данъци за приходи от заплати и имиджови права.

Италианският специалист е обвинен в две данъчни престъпления за периода на 2013-15 г. и в тази връзка е призован да се яви в съда на 23 юли.

Твърди се, че всички приходи на Карло Анчелоти са минавали през английска фирма, създадена по време на престоя му начело на Челси (2009-11 г.). Така италианецът е плащал само 10% от данъците върху приходите си, вместо 45% както е според испанското законодателство.