Звездата на ганайския национален отбор Кевин-Принс Боатенг се надява един ден да се завърне в Милан. Футболистът на Шалке също така обясни и защо е бил изгонен от представителния тим след отпадането от Мондиал 2014.

"Продължавам да съм голям фен на Милан, всеки го знае. Имах възможност да натрупам голям опит с екипа на отбора и ще се радвам отново да играя за него. Никога не знаеш какво може да се случи. В този клуб се чувствам като у дома, защото живях в Милано три години. Там срещнах партньорката ми в живота, която ме дари със син", сподели ганайският национал.

Боатенг коментира и назначаването на легендата на клуба Филипо Индзаги за треньор на отбора.

"Ще има нужда от голям късмет и много време. Пожелавам му успех. Надявам се клубът да демонстрира търпение и да му даде възможност за работа, защото в тима има много добри футболисти. Не искам Милан да е извън европейските клубни турнири. Нужно е тимът да бъде на върха", добави футболистът.

Играчът на Шалке обясни и за скандала с ръководството на Ганайската футболна федерация, заради който той и Съли Мунтари бяха отстранени от националния тим.

"Не съм имал спор със Съли, наистина. Той ме защити. Мисля, че треньорът търсеше извинение. Истинската причина е, че по време на среща с шефовете на федерацията попитах какво става с парите от ФИФА, които са предназначени за нас, футболистите", разясни Боатенг.