Испания стана европейски шампион по футзал. Иберийците надвиха с 3:1 след продължения Русия в драматичен финал в зала "Арена Загреб" в столицата на Хърватия. Редовното време завърши 1:1, като испанците губеха в резултата 34 секунди преди края, но успяха да изравнят с гол на Серхио Лосано. Той реализира и второто попадение за Испания. На двубоя в залата в Загреб присъства и президентът на БФС Борислав Михайлов, който отговаря за футзала като член на Изпълкома на УЕФА.

В 34-ата минута Пула откри резултата в полза на Русия. “Сборная” се виждаше шампион, но в последната минута Серхио Лосано изравни с помощта и на рикошет на топката в тялото на противников футболист.

В първото 5-минутно продължение не паднаха голове, но в 48-ата минута Серхио Лосано реализира за 2:1 за Испания. Само две минути след това Луис Амадо покачи на 3:1. В края на второто продължение руснаците можеха да стигнат до равенството, след като пуснаха още един полеви играч на мястото на вратаря. Секунди преди края и гредата помогна на вратаря на Испания.

Това е четвърта поредна и общо шеста европейска титла за Испания в осмото издание на европейското първенство по футзал. За четвърти път съперници на финала бяха Испания и Русия.

В мача за трето място Италия победи с 3:1 домакина Хърватия.

Русия – Испания 1:3
1:0 Пула (34), 1:1 Серхио Лосано (40), 1:2 Серхио Лосано (48), 1:3 Луис Амадо (50)

Русия:
Густаво, Прудников, Сергеев, Маески, Абрамов
(Зуев, Пула, Милованов, Переверзев, Сирило, Фукин, Нугаманов)

Испания: Луис Амадо, Торас, Кике, Рафаел Усин, Алемао
(Хуанхо, Ортис, Серхио Лосано, Борха, Лин, Мигелин, Айкардо)