Николай Бодуров започна с победа престоя си във Фулъм. Българският национал и съотборниците му в новия отбор се наложиха с минималното 1:0 срещу Ризеспор в контролна среща. Бодуров заслужи доверието на мениджъра Феликс Магат, който още в първия му мач го пусна сред титулярите, и то при положение, че българинът се присъедини към "котиджърс" в навечерието на двубоя с турския отбор. Привлеченият от Литекс срещу малко повече от 1 милион евро бранител остана на терена до последния съдийски сигнал и се отчете с добри изяви в защита.

28-годишният Бодуров стартира срещата като централен защитник, но в течение на мача влезе в ролята на десен краен бранител.

Победното попадение за Фулъм падна в 87-ата минута. Вкара го 19-годишният Кали Уудроу. Малко след това гол на турците беше отменен заради засада.

В 57-ата минута пък Ризеспор имаше шанс да поведе в резултата, но вратарят на Фулъм Йесе Йоронен спаси дузпата на игралия преди време по английските терени Трезор Ломана ЛуаЛуа.

Днешната контрола беше последна за "котиджърс" преди началото на новия сезон в Чемпиъншип, който стартира следващия уикенд с гостуване на Ипсуич. Мачът, в който се очаква Бодуров да направи официален дебют за бившия отбор на Димитър Бербатов и Станислав Манолев, е на 9 август (събота) от 19:15 часа.