Датският шампион Мидтиланд обърна у дома един от фаворитите за трофея Манчестър Юнайтед с 2:1 в първия мач помежду им от 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Цял мач за домакините игра българският национал Николай Бодуров, който записа няколко запомнящи се намеси в защитата на датския тим.

Вратарят на гостите Давид де Хеа получи контузия в глезена по време на загрявката и на негово място в мача пази Серхио Ромеро.

„Червените дяволи” започнаха по-добре, но направиха няколко пропуска. Домакините имаха добър шанс чрез Хансен, но Ромеро се намеси решително и изби с една ръка на голлинията.

В 37-ата минута Мемфис Депай изведе гостите напред в резултата. Лингард центрира отдясно, а холандецът Депай мушна топката под плонжа на Андерсен.

Минута преди края на първото полувреме Пионе Систо изравни след самостоятелен пробив и шут от границата на наказателното поле, след който се получи рикошет в крака на Смолинг.

След почивката пропуски за Юнайтед направиха Лингард и Хуан Мата с глава от близка дистанция. В 56-ата минута след шут на Лингард топката срещна напречната греда.

В 62-ата минута Ромеро спаси сигурен гол за домакините след удар с глава на резервата Онуачу, който все пак в 77-ата минута направи обрата пълен и на практика донесе победата за Мидтиланд. До края на мача домакините имаха още няколко възможности за гол, но в крайна сметка се задоволиха и с по-скромна победа.

Реваншът на „Олд Трафорд” в Манчестър е точно след седмица на 25 февруари от 22:05 часа българско време.

  Резултати и програма в Лига Европа - ТУК !!!