Богаташът сър Джим Ратклиф ще поеме всички футболни операции на Манчестър Юнайтед, когато бордът на директорите на клуба одобри продажбата на 25% от акциите на неговата компания „Инеос“, пишат медиите на Острова.

Британският бизнесмен направи оферта от 1,4 милиарда паунда за миноритарен дял от „червените дяволи“ и предложението му ще бъде разгледано през тази седмица. Както е известно, продажбата на Манчестър Юнайтед няма да се състои, след като катарският милиардер шейх Джасим се отказа и се насочи към закупуване на Интер.

Това предизвика недоволството на феновете, които се надяваха любимият им клуб да се освободи от присъствието на американските собственици от фамилия Глейзър.

Когато сделката с Джим Ратклиф стане факт, представителите на семейство Глейзър ще може да се съсредоточат върху търговските операции, а всички футболни дела ще бъдат оставени в ръцете на британеца.

Ратклиф и неговата компания са запознати с проблемите около плановете за разширяване на стадион „Олд Трафорд“, но приоритетът им ще бъде подобряване на представянето на отбора на терена.