Победи за грандовете Бока Хуниорс и Ривър Плей белязаха деветия кръг на „Торнео Инисиал” в аржентинската Примера дивисион, след който Нюелс Олд Бойс се завърна на върха във временното класиране.

Лидерът и преди този кръг Нюелс Олд Бойс надви у дома Архентинос Хуниорс с 2:0. Бившият нападател на Ливърпул и Атлетико (Мадрид) Макси Родригес (21) откри резултата, но след това в 38-ата минута пропусна дузпа. Пабло Перес (71) реши всичко с второ попадение след подаване на Милтон Каско. Играчите на Алфредо Берти записаха трети пореден успех и събраха 20 точки, запазвайки аванса си от 1 точка на върха пред Сан Лоренсо, който победи на свой терен Химнасия Ла Плата след две попадения на Игнасио Пиати (13, 58) и гол на Пабло Алварадо (51). Така Арсенал, който за кратко поведе в класирането след успех с 1:0 над Годой Крус в петък, се върна на третото място със 17 точки.

Бока Хуниорс надви у дома Килмес с 2:0 и се изкачи на четвърта позиция с 16 точки. Емануел Гилиоти (33, 87) се разписа на два пъти за "синьо-жълтите", в чийто състав след контузия се завърна плеймейкърът Хуан Роман Рикелме, който дори асистира за първия гол.

Габриел Меркадо (90) се разписа с глава и донесе победата на Ривър Плейт с 1:0 над домакина Ланус. С втория си пореден успех тимът на Рамон Диас вече е пети с 14 точки. Ланус е осми с 13 пункта.