Бока Хуниорс и Ривър Плейт записаха победи на старта на новото първенство в Аржентина. На своя "Ла Бомбонера" домакините се наложиха с 3:1 срещу Олимпо. 23-годишният Себастиан Паласиос "взриви" препълнените трибуни с 2 през второто полувреме, а през първата част Фернандо Гаго отбеляза от дузпа. За гостите се разписа Хонатан Бланко.

Аржентинското първенство се провежда в нов формат по идея на президента на местната футболна федерация Хулио Грондана с безпрецедентните 30 отбора. Тимовете ще играят по веднъж един срещу друг, като домакинството се определя чрез жребий.

Само дербитата ще се играят на разменено гостуване. Сезонът ще продължи до ноември и ще излъчи един шампион, а не както досега по един първенец за всеки полусезон.

Другият гранд Ривър Плейт също започна с победа - 4:1 като гост новака Сармиенто. С 2 гола за "милионерите" се отчете Футболист номер 1 на Южна Америка за миналата година Теофило Гутиерес. Веднъж вкара новото попълнение Гонсало Пити Мартинес, както и Фернандо Кавенаги.

Благодарение на новата формула на шампионата Сармиенто получи право да играе в елита за първи път от 1982 година.