Шесткратният носител на Копа Либертадорес Бока Хуниорс се класира за 1/8-финалите в тазгодишното издание на най-престижната клубна надпревара на Южна Америка. Аржентинският гранд победи като гост бразилския Флуминензе с 2:0 в мач от Група 4. Головете за успеха отбелязаха Дарио Цвитанич (34) и Хуан Мино (75). В последните минути Флуминензе получи право за изпълни дузпа, но Рафаел Моура пропусна. Така Бока Хуниорс излезе на второ място в групата с 10 точки кръг преди края. Флуминензе също сигурен 1/8-финалист, след като продължава да е лидер с 12 пункта.

Бразилският Коринтианс също си осигури участие на 1/8-финалитс, след като победи като гост Насионал (Парагвай) с 3:1. Попаденията за успеха бяха дело на Жорже Енрике (29), Емерсон Шейк (52) и Елтон (71), докато точен за домакините бе Карлос Руис Пералта (69). След победата Коринтианс събра 11 точки и е недостижим на върха на Група 6. Втори е мексиканският Крус Асул, който след ремито 1:1 с венецуелския Депортиво Тачира има 8 точки и не може да бъде изместен от тази позиция кръг преди края.

Велес (Сарсфийлд), който е победител в Копа Либертадорес през 1994 година, също продължава на 1/8-финалите след победа над Гуадалахара с 2:0. Аугусто Фернандес (70) изведе Велес в резултата, а резервата Лукас Прато (90) добави втори гол в самия край. Успехът гарантира първото място на Велес в Група 7 с 12 точки. За втората позиция в тази група ще се борят Депортиво (Кито) и Дефенсор, които имат съответно по 7 и 6 точки.