Бока Хуниорс срази Барселона с 4:2 след изпълнение на дузпи в приятелски мач в памет на легендата на двата клуба Диего Марадона, който почина на 25 ноември миналата година. В редовното игралата се в Рияд (Саудитска Арабия) среща завърши 1:1. По правилата на този демонстрационен мач победителят трябваше да се отреди след наказателни удари, при които аржентинците бяха по-точни, след като Перейра и Хайме пропуснаха за испанския гранд от бялата точка.

Двубоят бе повторен дебют за бразилеца Дани Алвеш с екипа на каталунците и той центрира при гола на Феран Жутгла (51), който дебютира за първия тим в двубоя с Осасуна през уикенда. Останаха съмнения за игра с ръка на Коутиньо, който свали топката за голмайстора, но за срещата липсваше ВАР. За аржентинците се разписа Есекиел Себайос (77) сам срещу вратаря Нето.

При дузпите футболистите на аржентинския тим се оказаха по-хлъднокръвни, като не пропуснаха нито веднъж. При дузпите за Барселона се разписаха Дани Алвеш и Феран Жутгла, а Матеус Перейра и Гийем Хайме пропуснаха, докато за Бока точни бяха Маркос Рохо, Карлос Искиердос, Кристиан Павон и Арон Молинас.