Нюелс Олд Бойс разби с 4:0 гостуващия Бока Хуниорс в среща от 15-ия кръг на Торнео "Финал" на аржентинското първенство. Така възпитаниците на Херардо Мартино събраха 32 точки и се утвърдиха на върха с 3 точки аванс пред Ривър Плейт.

Двата тима се срещат в Росарио в средата на седмицата в реванш от 1/4-финалите на Копа Либертадорес след 0:0 в първия мач на "Ла Бомбонера".

Треньорите дадоха шанс на по-голямата част от резервите си с оглед на решаващата среща след три дни. Двубоят на стадион "Марсело Алберто Биелса" беше решен до голяма степен в края на първото полувреме, когато Лисандро Магаян от Бока получи директен червен картон, след като настъпи умишлено Максимилиано Урути.

Домакините поведоха още в 7-ата минута от дузпа. Риналдо Крусадо реализира от бялата точка, след като беше повален в наказателното поле от вратаря Себастиан Д'Анхело. Нюелс реши всичко с нови три гола в разстояние на 5 минути в средата на второто полувреме. Орасио Орсан удвои след добра работа на Урути, а Мартин Тонсо направи резултата класически, а самият Урути оформи крайното 4:0 в 71-ата минута.

Това беше поредният резил за Бока Хуниорс този сезон. Грандът от Буенос Айрес вече има 6 загуби от 15 мача до момента в първенството и заема предпоследното 19-о място.