Бока Хуниорс спечели финала на възобновения турнир за Купата на Аржентина, след като на финала победи Расинг (Авилянеда) с 2:1. По този начин “синьо-жълтите” останаха единствения победител в 42-годишната история на турнира.
 
Уругвайският нападател Сантяго Силва даде аванс на Бока с далечен удар в 21-ата минута, а малко след час игра Лукас Виатри удвои на стадиона в Сан Хуан, където имаше 35 000 зрители. Валентин Виола върна едно попадение за Расинг в 68-ата минута.
 
Мачът трябваше да се играе на 23 юни като завършек на сезон 2011/12, но заради типична за аржентинския футбол бъркотия беше отложен и се изигра седмица след началото на сезон 2012/13.
 
По модел на европейските национални купи в турнира участват 186 отбора от петте топ дивизии на Аржентина и се играе на елиминационен принцип. Бока спечели и единственото предишно издание на турнира за Купата на Аржентина през 1969 г.
 
През 1970 г. турнирът е прекратен след изиграването на първия мач от финала и след това не беше подновяван преди решението на аржентинската федерация през миналия сезон.
 
Успехът във финала за Купата дава малка утеха на Бока Хуниорс, след като клубът не успя да спечели шампионата Клаусура и загуби финала на Копа Либертадорес от бразилския Коринтианс. “Синьо-жълтите” започнаха и новия сезон със загуба с 0:3 от Килмес в събота.