Бока Хуниорс вече и на теория е шампион на Аржентина. Грандът от Буенос Айрес разгроми с 3:0 аутсайдера Банфийлд и два кръга преди края е недостижим за преследвачите си Расинг и Тигре. Още до почивката домакините от Бока поведоха с 2:0 с две попадения на Дарио Цвитанич. Бившият нападател на Аякс се разписа в 10-ата и 44-ата минути, а в началото на второто полувреме Диего Риверо вкара и трети гол във вратата на гостите, които са на последно място в класирането.

Титлата е първа от три години за Бока и общо 24-а в историята на клуба. Повече има единствено другият аржентински колос Ривър Плейт - 33. Ривър обаче е в незапомнена криза и дори изпадна във втора дивизия.

Както е известно, шампионатът на Аржентина се провежда в два сезона - Апертура и Клаусура. Последната титла на Бока беше от Клаусура 2008.

Борбата за второто ще в крайното класиране ще се води между Расинг и Тигре. Расинг спечели с 2:0 като гост на Колон и събра 28 точки, но още днес Тигре ще може да задмине тима от Авеланеда, ако победи Сан Лоренцо.

КЛАСИРАНЕ: 1.Бока Хуниорс 39 т., 2.Расинг 28 т., 3.Тигре 27 т., 4.Атлетико Рафаела 26 т., 5.Ланус 25 т., 6.Велес Сарсфийлд 25 т., 7.Белграно 25 т., 8.Колон 25 т. и други