Бока Хуниорс се класира по драматичен начин на финала за Копа Либертадорес след успех в реванша като гост на бразилския Палмейрас.

Битката преди седмица в Аржентина завърши 0:0, а сега след 1:1 в редовното време се стигна до дузпи. Там в герой за Бока бе 36-годишният вратар Ромеро за крайното 3:5.

На финала на 4 ноември на „Маракана“ славният аржентински тим излиза срещу бразилския колос Флуминензе.

Уругвайският ветеран Единсон Кавани вкара за аржентинския тим в 23-ата минута на изкуствения терен на “Алианц Парки” в Сао Пауло.

В средата на второто полувреме обаче Маркос Рохо получи червен картон и гостите останаха с човек по-малко. В 73-ата минута пък Хоакин Пикерес изравни с далечен удар. В случая вратарят Ромеро не се представи добре, но след това бе блестящ. Аржентинецът спаси удар на Рони със задна ножица, а след това и технично отиграване с пета на Ендрик в малкото наказателно поле.

При дузпите Кавани изпусна първата за Бока, но след това Ромеро майсторски парира изстрелите на Рафаел Вейга и капитана Густаво Гомес.

“Генуезците”, както наричат тима от Буенос Айрес, достигат до рекорден 12-и финал в Копа Либертадорес. Там Бока има 6 победи и пет загуби. Последният триумф бе през 2007 година.
 

При успех на “Маракана” на 4 ноември аржентинският колос ще се изравни с рекордьора по трофей - Индепендиенте. Сънародниците им обаче са ликували във всичките си седем финала.