Бока Хуниорс вкара само един гол при гостуването на Сан Мартин, спечелено с минималното 1:0, но това се оказа достатъчно на тима да се озове само на точка от лидера в класирането на аржентинското първенство Тигре.

Грандът от Буенос Айрес, който е настоящ шампион, стигна до успеха в Сан Хуан с попадение на Валтер Ервити в 71-ата минута. С фрапантни пропуски пред вратата на домакините се отчетоха Сантяго Силва и Пабло Моуче, докато футболистите на Сан Мартин също създадоха няколко положения, но не поразиха мрежата на Агустин Орион.

Моуче можеше да открие резултата още в 10-ата минута, когато беше оставен непокрит пред голлинията на домакините, нанесе удар с глава след центриране отдясно, но топката срещна напречната греда.

За този двубой треньорът на Бока Хуниорс Хулио Сезар Фалкиони не разчита на контузения капитан Хуан Роман Рикелме.

Началото на мача пък се забави, тъй като фенове и на двата отбора се бяха покатерили по оградите край терена и съдията предупреди, че няма да даде началото, докато не слязат.

Така Бока Хуниорс вече има 13 точки след 6 кръга и изостава само на точка от лидера Тигре, който допусна равенство 1:1 у дома срещу Естудиантес.