Бохум победи у дома Дуисбург с 3:1 и завърши на трето място във Втора Бундеслига, като по този начин ще играе с 16-ия от елита Борусия (Мюнхенгладбах) за място в Бундеслигата през следващия сезон. Двубоите ще са на 19 и 25 май от 21:30 часа, като Борусия ще е домакин в първия мач, а Бохум в реванша.

Преди последния кръг във Втора Бундеслига шанс за този бараж имаше и отборът на българския бранител Асен Караславов Гройтер (Фюрт), който обаче завърши 1:1 у дома с Фортуна (Дюселдорф). Българинът не игра в този мач. Задължителното условие за „детелините” беше Бохум да не победи, а те да вземат трите точки, за да играят в баража.

Друг българин от Втора Бундеслига Валери Домовчийски бе оставен на резервната скамейка в двубоя на своя Херта (Берлин) срещу Аугсбург в последния кръг и не се появи в игра. Пред рекордните за Втора Бундеслига 77 116 зрители на "Олимпиащадион" в Берлин домакините, които вече си бяха осигурили участие в елита догодина, победиха с 2:1 съперника от Бавария, който също ще играе в Бундеслигата от догодина.

В последния сблъсък с българско участие Галин Иванов не попадна в групата на Арминия (Билефелд), който направи равенство 1:1 срещу Алемания (Аахен).

Така след края на редовния сезон във Втора Бундеслига Херта и Аугсбург печелят директна промоция за Бундеслигата, а Бохум ще играе бараж за влизане в елита. На дъното Оснабрюк ще играе бараж за оставане в групата, а Рот-Вайс (Оберхаузен) и Арминия (Билефелд) изпадат директно в Трета лига. /БЛИЦ