Българският национал Станислав Ангелов може да се върне във Втора бундеслига, твърдят трансферните спекулации в Германия. Пелето е пред раздяла със Стяуа, след като бе сред назованите от собственика Джиджи Бекали футболисти, които няма да останат в клуба.
 
Бекали направи изявлението след отпадането на румънския гранд от Лига Европа. Пелето отдавна бе сочен като един от играчите, които ще бъдат освободени заради високата си заплата. Пред румънските медии Ангелов обяви, че има договор със Стяуа за още 1,5 години и иска да го изпълни.
 
Слуховете в Германия обаче твърдят, че втородивизионния Бохум има намерение да привлече българския национал, ако той наистина бъде освободен. Немският тим търси спешно десен бек, тъй като шведът Матиас Конча получи тежка травма при победата с 1:0 над Унион (Берлин) и ще бъде извън игра поне до април.
 
Станислав Ангелов е само един от вариантите пред треньора Фридхелм Функел. Българинът има опит по германските терени, след като игра за Енерги (Контбус) в периода 2007-10, а през последната си година с тима от Котбус бяха във Втора бундеслига. Бохум е в серия от три поредни победи и се намира на 6 точки от третото място, което позволява да се играе плейоф за класиране в Бундеслигата./БЛИЦ