ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Нотингам победи с 3:1 като гост Нюкасъл и поднесе огромна изненада в първия мач на „Боксинг Дей“ от Висшата английска лига. Това е първи успех на Форест при новия треньор Нуно Еспирито Санто,  който за втори път води тима. Гостите нямаха 7 двубоя победа в елита, но най-накрая я спечелиха.

"Свраките" поведоха след гол на Александър Исак в 23-ата минута от дузпа. Крис Ууд изравни в самия край на първото полувреме, а след това пак той даде преднина на Нотингам в 53-ата минута. Новозеландският нападател оформи своя хеттрик след час игра и обра овациите на гостуващите хенове.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Нотингам игра по-добре през цялото време, въпреки че допусна попадение. И когато всички очакваха, че „свраките“ ще увеличат преднината си, дойде изравняването.

През второто полувреме имаше много ситуации и пред двете врати. Мачът беше отворен и пълен с динамика. Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Ниакате, но съдиите не я отсъдиха.

С този успех Форест се отдалечи на пет точки от зоната на изпадащите. Нюкасъл пък записа трета загуба в последните си четири мача в първенството, което хич не е добър знак за мениджъра Еди Хау.

Любопитното е, че точно преди година на Боксинг Дей, 26 декември 2022, "свраките" биха с 3:0 Лестър и изскочиха на второто място в класирането.