Оскар Табарес ще продължи да работи като селекционер на националния отбор на Уругвай, въпреки че води битка със заболяване. Според информациите 69-годишният специалист страда от Синдром на Гилен-Баре, въпреки че самият той твърди, че има хронична невропатия.

По време на Копа Америка 2016 Оскар Табарес беше принуден да използва електрическа количка и бастун, за да се придвижва. По време на турнира Уругвай записа загуба от Мексико и Венецуела в Група „С“ и не успя да се класира за четвъртфиналите, въпреки че записа успеха с 3:0 над Ямайка. „Селесте“ обаче е лидер в квалификационната група на Южна Америка за Мондиал 2018 и Табарес обяви, че няма желание да се оттегля от поста.

„Ще продължа да водя националния отбор, докато резултатите започват да показват, че повече не се справям с работата си. Всеки треньор знае, че поста му е зависим от постигнатите резултати. Не искам да говоря за заболяването си, говорил съм по тази тема с хората, които трябва. Всички в управата на федерацията знаят, че трябва да се придвижвам с количка. Има дни, в които съм по-добре и мога сам да ходя. Това обаче не пречи на работата ми“, обяви специалистът, който е известен и като Учителя.