Българският национал Мартин Петров и съотборниците му в Болтън подновиха тренировки и ще излязат на терена за домакинството срещу Блекбърн в мач от 30-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят е в събота от 17:00 часа българско време.

Както е известно, гостуването на Болтън срещу Астън Вила от 29-ия кръг на шампионата бе отложено заради инцидента с Фабрис Муамба, който получи сърдечен удар на терена в мача срещу Тотнъм от 1/4-финалите на ФА Къп в миналата събота.

Състоянието на играча се подобрява и логично отборът на Болтън се завърна към обичайните си занимания. Мениджърът на Болтън Оуен Койл прекара последните дни в болницата до леглото на Муамба, но днес изведе отбора на тренировка.

“Говорихме с всички играчи и семейството на Муамба. Взехме решение да доиграем мача си с Тотнъм от ФА Къп и да продължим участието си в първенството”, заяви Койл след днешната тренировка на тима. Срещата на “Уайт Харт Лейн” бе прекъсната при резултат 1:1 заради инцидента с Муамба малко преди края на първото полувремето.