Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон хвърли бомба, като съобщи, че се очаква до края на деня Жозе Моуриньо да бъде официално обявен като треньор на "белите".

Специалния ще прибира космическата сума от 17 милиона паунда на година. Договорът на португалеца ще бъде до края на следващия сезон, както и за следващите три. 

Моуриньо ще стане най-добре платеният наставник в Европа. За сравнение, в тази класация в момента води мениджърът на английския шампион Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, който прибира годишно 15,3 милиона паунда.

"За настоящия президент Флорентино Перес, назначението на Моуриньо ще се превърне в щит срещу недоволството на медиите, феновете и играчите. Няма да му бъде лесно в следващите 3 месеца", прогнозира Калдерон.

Припомняме, че Жозе Моуриньо беше треньор на испанския гранд в периода 2010-2013 г. С Кралския клуб той спечели титла (2012 г.), Купа на краля (2011 г.) и Суперкупа на Испания (2012 г.). Той не успя да спечели голям европейски трофей, като 3 пъти достига с тима до полуфинал на Шампионската лига.

В средата на декември португалецът бе уволнен от Манчестър Юнайтед заради незадоволителни резултати.