Английският Фулъм уволни мениджъра Славиша Йоканович. Бившият наставник на Левски е мениджър на тима от 2015 година, като успя да го вкара във Висшата лига. Стартът обаче там е отчайваш и в момента "котиджърс" са на последно място с 5 точки от 12 мача.

От Фулъм направиха изключително бърза рокада и обявиха едновременно уволнението на Йоканович и назначението на негов наследник. Това е Калудио Раниери, който преди две години направи Лестър шампион на Англия.

"Не очаквах, че ще се налага да правя такова изказване във връзка със Славиша, но обстоятелствата са такива и представянето този сезон ме накара да взема решението. Знам, че в момента правя това, което е правилно за клуба, за играчите, за феновете. Славиша винаги ще има моето уважение и благодарност. Желая му много успехи и щастие", написа в официалния сайт собственикът Шахид Хан.

"Клаудио Раниери е голямо име и е напълно започнат с Висшата лига. Той е точно това, от което се нуждаем ние в момента. Приветстваме го с добре дошъл", каза босът по адрес на новия мениджър.

За последно Раниери води френския Нант, където обаче претърпя провал.
АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019