Германският мениджър Юрген Клоп удължи своя договор с Ливърпул до 2024 година. Асистентите на специалиста Петер Кравец и Пепин Линдерс също удължават престоя си в редиците на европейския клубен шампион.

Клоп за пореден път показа нестандартното си мислене и разкри за новия договор посредством видео в социалните мрежи, което бе пуснато по клубната телевизия.

"Мисля, че това е момент, в който може отдолу да изпишем "ексклузивна новина". Взехме решение да продължим това, което сме започнали и да удължа договора си с Ливърпул до 2024 година. Някои ще бъдат щастливи, други не толкова... Вторите може да спрете да гледате това видео. Мисля, че сега е подходящ момент да подпишем договора и да продължим нашата работа", казва Клоп в публикувания клип.

52-годишният германец пое тима от „Анфилд“ през октомври 2015 г., когато подписа за три години. Само девет месеца по-късно този контракт беше заменен с нов шестгодишен, който сега бива удължен.

Под ръководството на Юрген Клоп Ливърпул игра два поредни финала на Шампионската лига, а през миналата година спечели турнира.

В момента „червените“ са лидер в класирането на Висшата лига с осем точки аванс и изглежда са на път да спечелят първата си шампионска титла в Англия от 1990 г.