Напрежението около изпадналия в сериозна криза Динамо (Москва) продължава да расте. Преди 5 дни фенове на отбора атакуваха клубната база в Новогорск, а днес прекратиха и мача за Купата на Русия с Торпедо.

Предишният протест бе съпроводен от пиротехнически средства, а запалянковците  разхвърляха навсякъде стотици листовки с призив към играчите. Пред входа на базата изписаха "Не позорете името Динамо".

Ултрасите днес пък засипаха терена на стадион „Едуард Стрелцов“ с бомбички и димки, което накара дежурният делегат на мача да го прекрати при резултат 2:1 в полза на Динамо. Зрителите напуснаха съоръжението под контрола на полицията.

За първи път мачът беше спрян, за да се успокои обстатовката в 30-ата минута. За втори път съдията даде принудителна почивка за играчите в 50-ата, а крайното решение на арбитъра и делегата беше взето след гола на "зелено-черните" от Торпедо, с който те намалиха на 1:2 в средата на второто полувреме. „При последвалата схватка на полицията с феновете на Торпедо бяха задържани 20 души, които се намират в участъка. Няма данни за инциденти в района на стадиона“, коментираха от градската полиция на Москва.