Красимир Балъков ще направи официален дебют начело на Хайдук (Сплит) довечера. Хърватският тим гостува на Сток Сити в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят започва в 21,45 часа на стадион “Британия”.
 
Бившият съотборник на Балъков в Етър, Спортинг и националния тим – Бончо Генчев, е помогнал за разузнаването на “грънчарите”, научи БЛИЦ. Боната поддържа и до днес отлични контакти на Острова, където през 90-те години носи екипа на Ипсуич, Лутън и два аматьорски клуба.
Той е успял да осигури чрез познат мениджър записи на всички контроли на Сток Сити през лятото, които след това е изпратил на Балъков.
 
Краси пък получи преди пресконференцията в Англия овесени ядки – подарък от домакините. Нахлузил бейзболна шапка на главата си, Балъков заяви:
 
"Знаем, че Сток има добър отбор и привърженици. Искам обаче да поясня думите на футболиста Марио Бъркляча от нашия тим, тъй като казаното от него беше изопачено и извадено от контекста. Ние сме тук не да се бием на терена, а да водим мъжка битка. Марио имаше предвид, че Сток са агресивни, така че и нашият тим ще бъде. Но не в бруталния и неспортсменски смисъл. Наясно сме, че имате страхотни привърженици и отбор. Но и ние имаме прекрасни фенове в Сплит и някои от тях ще дойдат с нас. Гледах DVD-та с играта на Сток. Ще бъде трудно. Знаем за Рори Делап и прословутите му тъчове, но и ние разполагаме със страхотен тим."