Президентът на френския елитен Бордо Жан Луи Трио обяви, че в тима пазят място на Маруан Шамак, ако Арсенал реши да го продаде след края на сезона.

"Говорих с Маруан и му казах, че е добре дошъл обратно в Бордо и все още имаме място за него. Той ми отговори, че ако се върне във Франция, ще бъде в Бордо", сподели Трио пред френските медии.

Мароканският нападател игра 10 години за “жирондинците”, а през лятото на 2010 година бе продаден на “артилеристите” от Лондон. Шамак обаче не можа да се наложи в тима на Арсен Венгер и все по-рядко получава шанс за изява. Поради тази причина 28-годишният нападател е сочен за един от тези, които може да бъдат освободени след края на сезона за минимална трансферна сума.

Самият играч обаче не мисли да напуска Арсенал в скоро време. "Искам да подобря футбола си в Англия и да постигна успех тук. Докато клубът не ми каже нещо друго, ще се боря, за да се наложа. Имам качествата да бъда топ играч в това първенство. Обичам Бордо, но в момента моят отбор е Арсенал", заяви Шамак пред “Скай Спортс”.