Пари Сен Жермен се откъсна от преследвачите си Монако вече на 6 точки във френската Лига 1. В първи мач от 23-ия кръг столичани удариха коравия Бордо с 2:0 и събраха вече 54 точки.

Успехът у дома не дойде никак лесно, а двете попадения паднаха след почивката. Вездесъщият голмайстор Златан Ибрахимович откри резултата в 58-ата минута след спорно положение за засада. Това беше гол №18 за сезона в актива на шведа. Бразилският защитник Алекс (88) реши всичко с късно попадение.

Новото попълнение на ПСЖ Йоан Кабай направи своя дебют в 68-та минута, когато се появи на мястото на Хавиер Пасторе. Бившият играч на Нюкасъл можеше и да се разпише в края, но ударът му срещна гредата.

Лошата новина за лидерите обаче е контузията, която получи звездата Единсон Кавани. 20 минути преди на мача уругвайският нападател получи разстежение на бедрото и трябваше да бъде заменен. На излизане от терена Кавани се държеше за дясното бедро с болезнено изражение на лицето. През седмицата на ПСЖ предстоят две важни изпитания.

Стрелецът почти сигурно ще пропусне двубоят срещу Нант от 1/2-финалите на турнира за Купата на Лигата. Единсон ще бъде под въпрос и голямото дерби с Монако в неделя. За тима от Княжеството се очаква да дебютира Димитър Бербатов.


ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 23 КРЪГ
От 31 януари (петък)
ПСЖ – Бордо 2:0
На 01 февруари (събота)
Лориен - Монако
Реймс - Монпелие
Евиан - Аячо
Сент Етиен - Валансиен
Бастия - Гинган
Сошо - Нант
На 2 февруари (неделя)
Ница - Лил
Рен - Лион
Олимпик (Марсилия) - Тулуза
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ПСЖ 54, 2.Монако 48, 3.Лил 41, 4.Сент Етиен 37, 5.Олимпик (Лион) 34 и др.