Домакините от Рен откриха резултата още в първата минута чрез полузащитника на Роман Данзе. Рен получи и числово предимство на терена, след като защитникът на "жирондинците" Марк Планус получи червен картон и напусна терена. Въпреки головия и числов дефицит, след почивката гостите от Бордо бяха по-мотивирания и по-концентрирания тим на терена.

Възпитаниците на Лоран Блан върнаха паритета в двубоя в 62-ата минута, когато точен за тима бе Йоан Гуфран. По-малко от десет минути по-късно Йоан Гуркюф бе автор и на второто попадение за тима на Бордо, с което направи обрата в полза на "жирондинците" пълен. Страстите на гостите обаче бяха охладени две минути преди края на редовното време, когато Муса Соу отбеляза за 2:2.

Домакините бяха на път да измъкнат точка срещу обезкръвения тим на Бордо, но гостите стигнаха до така желаната победа в даденото от съдията продължение. В 94-ата минута Гуркюф реализира второто си попадение в срещата и секунди преди последния съдийски сигнал връчи победата в ръцете на своя тим.

Благодарение на трите точки днес тимът на Лоран Блан остава в борбата за титлата на две точки зад лидера Марсилия и на две пред третия Лион като до края на шампионата остават пет срещи. Тимът на Рен пък се отдалечи от зона Европа в първенството, но ще има възможност да си осигури участие в евротурнирите, ако възпитаниците на Ги Лакомб спечелят Купата на Франция, където Рен ще играе финал срещу втородивизионния Гингам. /БЛИЦ